Muzičar E pošta webmail

Šaljite i primajte elektronsku poštu bez obzira gde se nalazite

Muzičar E pošta webmail za slanje i primanje email poruka sa mobilnog telefona, tableta ili računara u bilo kom internet pregledaču.

Muzičar E pošta za slanje i prijem elektronske pošte upotrebom internet pregledača je lak za upotrebu. Možete koristiti poštu bilo gde i bilo kada. Kreiranje foldera i adresara. Sve što Vam je potrebno je internet konekcija.

Muzičar E pošti možete pristupiti ovde

Prijavljivanje na Muzičar E pošta webmail

Unesite punu email adresu na primer ime@muzicar.rs u polje Korisničko ime i lozinku u polje Lozinka. Ukoliko ne želite da koristite Srpski jezik možete izabrati drugi iz liste Jezik. Zatim kliknite na Prijava

Prijava na Muzičar E poštu
Prijava na Muzičar E pošta webmail

Pregled poruka na Muzičar E pošta webmail

Kada se prijavite videćete pregled foldera, poruka, i linkove do svih opcija webmaila. Možete lako i brzo sortirati mailove po naslovu, pošiljaocu, datumu i veličini. Takođe, možete se kretati kroz foldere, brisati, odgovarati ili prosleđivati poruke.

Pregled poruka na Muzičar E pošta webmail
Pregled poruka na Muzičar E poštu

Podešavanja Muzičar E pošta webmail

Da bi dodatno personalizovali Vaš webmail možete promeniti neka podešavanja ukoliko kliknete na opciju „Postavke“ u donjem levom uglu. Otvoriće se nekoliko različitih kategorija za podešavanje.

Postavke na Muzičar E pošta webmail
Postavke na Muzičar E poštu

Upravljanje folderima na Muzičar E pošta webmail

Da biste podesili foldere kliknite na Postavke sa leve strane, a zatim na Fascikle. Ovde možete kreirati, brisati i menjati podešavanja foldera.

Upravljanje folderima na Muzičar E pošta webmail
Upravljanje folderima na Muzičar E poštu

Slanje poruka sa Muzičar E pošta webmail

Nakon urađenih podešavanja možete početi sa slanjem poruka. Prvo kliknite opciju „Nova poruka“ u gornjem levom uglu. Popunite polja za primaoce, naslov koji ukratko opisuje o čemu se radi u poruci i na kraju unesite sadržaj poruke u veliko polje ispod naslova. Ukoliko želite da zakačite i prilog, to uradite preko ikone Priloži u gornjem desnom uglu. Kada ste završili sa pisanjem poruke pošaljite je preko dugmeta Pošalji poruku koja se nalazi dole levo.

Slanje poruka

Upravljanje porukama

Poruke su vidljive odmah nakon prijavljivanja u webmail. Da biste pročitali neki mail jednostavno kliknite na njega, a zatim možete da odgovorite, prosledite ili obrišete poruku koristeći ikone iznad tela maila.

Upravljanje porukama
Upravljanje porukama

Potpis

Da bi ste kreirali ili izmenili potpis idite na Postavke sa leve strane, a zatim na Identitete .

Identiteti
Identiteti

Izaberite identitet koji želite da izmenite (predefinisano je da imate samo jedan). Ovde možete izmeniti potpis i druge opcije vezane za njega. Da biste sačuvali izmene kliknite na dugme Sačuvaj.

Potpis na Muzičar E poštu
Potpis na Muzičar E poštu

HTML Potpis

Ukoliko želite da na primer u potpisu stavite logo Vaše firme koji će se videti u svakom mejlu koji pošaljete preko webmaila, onda ispratite sledeće korake.

Prvo morate postaviti sliku na lokaciju koja je javno dostupna na Internetu. To može biti na nalogu koji imate kod nas ili na nekom web album servisu.

Zatim unesite podatke kao na slici dole, samo izmenite https://muzicar.rs/slika.jpg i postavite URL slike gde je ona javno dostupna na Internetu.

HTML potpis
HTML potpis

Pregled svih/ranijih foldera

Ukoliko ne vidite sve foldere to je verovatno jer ih niste obeležili za prikaz. Ranije se folder Poslate zvao sent-mail i da bi pristupili ovom kao i drugim folderima, uradite sledeće. Prijavite se u webmail i idite na opciju Postavke u meniju levo.

Zatim izaberite Fascikle u meniju levo i trebalo bi da vidite sve foldere koji postoje u Vašem mail nalogu.

Pregled svih foldera
Pregled svih foldera

Ovde možete da označite foldere koje želite da budu prikazani u listi foldera u webmailu.

Kreiranje mailing lista ili dodavanje primalaca u grupe

U Muzičar E poštu možete direktno kreirati grupe poznatije kao mailing liste.

Počnite sa prijavljivanjem ovde

Prvo treba kreirati mail adrese koje će činiti mailing listu dodavanjem u adresar. To ćete uraditi preko ikone Adresar u meniju gore desno, a zatiim na ikonu dole levo za kreiranje novog kontakta.

Grupe

Uradite tako za svaku mail adresu koju želite da dodate u adresar. Da biste ove adrese dodali u grupe, kliknite na znak + u donjem levom uglu adresara.

Grupe1

Unesite ime za Vašu prvu grupu i kliknite enter.

Grupe2

Sada označite prvi adresar koji se obično zove Lične Adrese ili adresar sa koga želite da uvezete adrese. Označite adrese koje želite da uvezete u grupu i prevucite ih u grupu.

Grupe3

Webmail će prikazati poruku da su kontakt adrese dodate u grupu.

Grupe4

Ove adrese bi trebalo da se pojave kada kliknete na grupu koju ste upravo kreirali.

Grupe5

Sada možete da šaljete poruke novoj grupi. Otvorite novu poruku i počnite sa upisom imena grupe kojoj ćete slati poruku. Nakom par upisanih slova pojaviće se predlog imena grupe sa brojem kontakt adresa u zagradi. Kliknite na ime grupe i sve adrese iz grupe će se dodati kao primaoci poruke.

Grupe6

Uvoz kontakata iz starog webmaila

Kontakte možete da uvezete po sledećem uputstvu. Imajte u vidu da će svi postojeći kontakti biti prepisani.

Idite na opciju Kontakti u meniju levo, a zatim na opciju Uvezi

Uvoz i izvoz kontakata
Uvoz i izvoz kontakata

Na slici je to ikona levo sa strelicom na gore

Zatim kliknite na link Uvezi kontakte iz starog webmaila (Import contacts from old webmail)

Uvoz kontakata na Muzičar E poštu
Uvoz kontakata na Muzičar E poštu