Muzičar logo klavijaturaAleksandar Pejović Aco

Aleksandar Pejović Aco

Biografija

Aleksandar Pejović Aco[1] (Prijepolje18. april 1972) srpski je pop-folk pevač.

Došao je u Beograd 1994. godine i svoj prvi nastup je imao u Beogradskoj piceriji „Bata” na Zvezdari.

Aco Pejović je izdao svoj prvi album za Best Records 2000. godine. Na prvom albumu nalazile su se pesmeViđaš li je druže mojCrni robProlaze dani, prolaze noći i druge. Dobio je nagradu „Oskar popularnosti” iste godine kao debitant. Usledila su mnoga gostovanja po zemlji i inostranstvu, intervjui, emisije.

Nakon toga, 10. septembra 2002. godine objavio je svoj drugi album pod nazivom Prevara. Nastavio je svoju saradnju sa Zlajom Timotićem i ovog puta sarađivao je sa izdavačkom kućom „Music Star Production”. Izdvajaju se pesme Pet minutaNe diraj mi noći, kao i pesma Prevara za koju je snimio i svoj drugi spot u karijeri, ali ovog puta u saradnji sa „Visual Infinity”. Reditelj spota je Keki.

Aco je nastavio svoj uspon na estradi i 2004. godine u opuštenoj atmosferi u studiju „Galaxy” sa vlasnikom i producentom Zlajom Timotićem, snimio je svoj treći album „Opušteno”. Iste godine nastupao je na „Budvanskom festivalu” i osvojio je 2. mesto publike i 4. mesto žirija. Pesma Opušteno za koju je Aco snimio spot u produkciji „Visual Infinity” inicira i dve nagrade, „Zlatni melos” i „Melco”. Za spot 2005. godine dobio je nagradu za spot godine od TV Palma. U Vršcu na manifestaciji „Dani estrade” dobio je nagradu za hit godine. Sa trećeg albuma izdvaja se i pesma „Taksi” za koju je snimio spot sa Dejanom Milićevićem.

Uspešno je završio i svoj četvrti album 2006. godine koji je izdao za „Grand produkciju”. Najpopularnije pesme sa ovog albuma su NevernaJelenaLitar krviSpavaš li i druge.

Njegov sledeći album je izdat 2007. godine za „Grand produkciju” sa osam hitova kao što su: U mojim venamaSeti me seUvenuće jasmin beli i ostale pesme.

Godine 2013. Aco Pejović održao je veliki solistički koncert u Beogradskoj areni pred 21.000 fanova na kojem je premijerno otpevao duet sa Zoricom Brunclik, a u junu 2014. godine izdao je duet sa Tropiko bendom Neko treći.

S Vikipedije, slobodne enciklopedije.

Video zapis

Za više informacija pogledajte na Facebook profil Aco Pejović

Ako ste primetili članak na kojim ste Vi objavljeni na Muzičar, želimo da vas obavestimo da cenimo vaš doprinos muzičkoj zajednici. Ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili zabrinutosti u vezi sa objavljenim sadržajem, ili ako želite da razgovarate o mogućnostima za dalju saradnju, molimo vas da nas kontaktirate putem elektronske pošte info@muzicar.rs.

Pretaga muzičara

Pretragu možete vršiti po imenu, prezimenu, umetničkom imenu, imenu benda, instrumenata…


Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA i Google-om Pravila o privatnosti i Uslovi korišćenja primeniti.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.